Adminden veya moderatörlerden bir uyarı gelmediği için kitap incelemelerine hızla devam ediyorum
Şimdi ki kitap incelemem test kitabı. FEM ygs ilk adım matematik.
Kitap isminin hakkını veriyor. Nasıl derseniz, tam anlamıyla ilk adım matematik. Soruları basit. Diyeceklerdir soruları basit ise ne işimize yarayacak. Bu kitap(kendi düşüncem) matematiği iyi bilen için değil. Bu kitap matematik temeli zayıf olan veya yeni konuyu öğrenmek ve pekiştirmek için çözülmesi gereken bir kitap. Kitabın ilk sorusu ile son sorusu arasında zorluk derecesi bakımından uçurum yok. 1-2 soruyu güzel sormuşlar ama o da her konuda yok. Bazı konularda var.
Ben bu kitabı matematiği hatırlamak için aldım. Bu işlevide var. Ygs için çok elzem bir kitap değil ama konuları hatırlamak veya matematikte eksikleri olanlara iyi bir ödev kitabı olabilir.
Kitabın en sevdiğim özelliklerinden biri(ki ben buna özellik diyorum. Bir kaç test kitabı haricinde neredeyse çoğu kitapta yok) her sayfada olan soruların cevapları o sayfada. yani örnek olarak 8. sayfada 8 soru varsa 8 tane sorunun cevabı 8. sayfada. Yukarıda link verdim oradan da bakın anlarsınız.Bu benim gibi kitap taşımayı sevmeyenler için vazgeçilmez bir şey. Ben bundan 3-4 sayfa koparıp gidiyorum. Cevap anahtarı öteki sayfada mı kaldı vs gibi bir telaşta yaşamıyorum.
Umarım bu kitabı bakanlara yo göstermişimdir. Arada sırada boş zamanlarımda elimdeki tüm test kitabı ve konu anlarım kitaplarının incelemelerini ve görüşlerimi yazacağım.
not: bu arada kitap hakkında soru soranlara elimden geldiğince cevap vereceğim.